Bilsem sınavı ne zaman olacak 2018?
Bilim Sanat Merkezi Öğrenci Sınavı BİLSEM 2018, Şubat 2018 günü uygulanacak.
2. sınıf öğrencilerine 30 soru / 60 dakika, 3. sınıf öğrencilerine 40 soru / 75 dakika, 4. sınıf öğrencilerine 50 soru / 90 dakikalık sınavlar uygulanacak.
Merkezi sınavda yazılı bir teste alınan öğrenciler, daha sonra da Weschler Nonverbal (WNV) Yetenek Testi’ne tabi tutulacak.
Yanlış cevap sayısı, doğru cevap sayısını etkilemeyecek.
Sınav soru ve cevap anahtarı Şubat 2018’de http://www.meb.gov.tr internet adresinden yayımlanacak.
Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan sınav sonuçları, Nisan 2018’de açıklanacak.
---------------------------------------------------------------------------------
BİLSEM SINAVLARI HAKKINDA
BİLSEM’lere ‘yetenek üssü” olanağı verecek yeni programlar Milli Eğitim Bakanlığı, Bilim ve Sanat Merkezlerinde öğrencilerin yeteneklerinin en üst düzeyde geliştirilmesi için yeni bir eğitim programına hazırlıyor.
Milli Eğitim Bakanlığı Bilim ve Sanat Merkezlerinde (BİLSEM) yeni bir program hazırlıyor.
MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Celil Güngör, AA muhabirine yaptığı açıklamada, özel yetenekli öğrencilerin BİLSEM’lerde, okul dışı saatlerde yetenekleri doğrultusunda etkinlik ve proje tabanlı eğitim aldığını anlattı. Güngör, bu merkezlerde öğrencilerin, güzel sanatlar, havacılık, akıl ve zeka oyunları, düşünce eğitimi, arkeoloji, şehir kültürü, yaratıcı yazarlık, drama, yazılım, yabancı dil, liderlik, mekatronik, astronomi ve uzay bilimleri gibi bilim dallarında, özel ilgi ve yetenekleriyle buluştuğunu belirtti.
Güngör, merkezi sınav sonuçlarıyla bu yıl genel zihinsel, resim ve müzik yeteneği olan toplam 19 bin 761 öğrencinin BİLSEM’lere devam edeceğini bildirdi. 67 ilde BİLSEM bulunduğunu dile getiren Güngör, bu yıldan itibaren tüm illerde açılmasını hedeflediklerinin altını çizdi.
Merkezlerlerdeki eğitimlerin uygulama, etkinlik ve proje hazırlama gibi aktif hedefler ve amaçlar doğrultusunda yenilenmesi için çalışma yürüttüklerini belirten Güngör, bu kapsamda, BİLSEM’lerde, üniversiteler, bilim merkezleri, müzeler, TÜBİTAK gibi kamu kurum ve kuruluşlarıyla işbirliğinin artırılacağını söyledi.
Öğrencinin ufkunu açacak projeler geliyor
BİLSEM’lerde daha çok araştırmaya, projeye, aktiviteye yönelik bir program üzerinde çalıştıklarını duyuran Güngör, şu bilgileri verdi:
“Çerçeve niteliğindeki yeni eğitim programlarını oluşturduk. Merkezlerdeki öğretmenlerimiz, o programların içeriklerini kendi imkanları, bilgileri, görgüleri çerçevesinde, çevresel imkanları da kullanarak genişletebilecekler. Üniversitelerle sivil toplum kuruluşlarıyla, Ar-Ge kuruluşlarıyla, sanat ve müzik kurumlarıyla işbirliği yapabilecekler. Ayrıca BİLSEM’ler için öğretmen ve akademisyenlerle birlikte çalışarak etkinlikler havuzu oluşturduk. Tüm BİLSEM’ler, buradaki etkinliklerden yararlanabilecek. İyi sonuçlar alınan etkinlikler de havuzda toplanacak.”
Bu yıl Z-kütüphane kurulum çalışmalarının sürdüğünü açıklayan Güngör, böylece öğrencilerin çok zengin bir bilgi kaynağına sahip olacaklarını ifade etti.
BİLSEM’leri daha ileri noktalara taşıma gayreti içinde olduklarına işaret eden Güngör, “Özel yeteneklileri, sadece BİLSEM’lere sıkıştırmak niyetinde değiliz. Bu merkezler adeta yetenek üsleri olacak” dedi. Güngör, okul dışı saatlerde ve cumartesi günleri faaliyet gösteren merkezlerin, pazar günü de açık olmasını istediklerini anlattı.
Bilim ve Sanat Merkezleri (BİLSEM) Öğrenci Seçim Sınavı sonuçları açıklandı
Özel yetenekli öğrenci sınavı sonuçları açıklandı. 5 bin 371 öğrenci 2017-2018 eğitim öğretim yılında BİLSEM’lere kayıt yaptırmaya hak kazandı.
Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), Bilim ve Sanat Merkezleri’ne (BİLSEM) gidecek özel yetenekliöğrencilerin tespiti amacıyla Türkiye genelinde ilk kez düzenlenen merkezi sınavın sonuçları açıklandı. BİLSEM Öğrenci Seçme Sınavı’na katılan toplam 228 bin 152 öğrenciden 5 bin 371’i, 2017-2018 eğitim öğretim yılında BİLSEM’lere kayıt yaptırabilecek.
MEB’in internet sitesinden açıklanan sonuçlara göre, genel yetenek alanında 130, resim ve müzik alanında ise 90 ve üzeri puan alan öğrenciler BİLSEM’lere yerleşmeye hak kazandı.
MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Celil Güngör, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mart 2018’de yapılan BİLSEM Öğrenci Seçme Sınavı’na 228 bin 152 öğrencinin katıldığını ve toplam 5 bin 371 öğrencinin 2017-2018 eğitim öğretim yılında BİLSEM’lere kayıt yaptırmaya hak kazandığını bildirdi.
Merkezi sınavın, Türkiye ortalaması üzerinden değerlendirildiğini aktaran Güngör, sınavda 2’inci sınıflar için 150 puan ve üzeri, 3’üncü sınıflar için 187,5 puan ve üzeri, 4’üncü sınıflar için de 192 puan ve üzerinin değerlendirmeye alındığını belirtti.
Güngör, merkezi sınav sonucunda, genel zihinsel alanda başarılı olan ve bireysel incelemeye alınan 14 bin 187 öğrenciden 2 bin 607, müzik alanında bireysel incelemeye alınan 25 bin 698 öğrenciden bin 368, resim alanında bireysel incelemeye alınan 54 bin 432 öğrenciden bin 396’sı olmak üzere toplam 5 bin 371 öğrencinin 2017-2018 eğitim öğretim yılında BİLSEM’lere kayıt yaptırabileceğini belirtti.
Güngör, 2017-2018 eğitim öğretim yılında BİLSEM’lere devam edecek öğrenci sayısının, geçen yıllarla birlikte toplam 19 bin 761 olacağını açıkladı.
Yerleştirme işlemlerinde genel yetenek testinde 130 ve üzeri zeka bölümü puanı alanlar ile resim ve müzik tanılamasından 90 puan ve üzeri puan alanların BİLSEM’e yerleşmeye hak kazandığını kaydeden Güngör, Türkiye genelinde 67 ilde 77 BİLSEM’in bulunduğunu sözlerine ekledi.
Bilim ve Sanat Merkezleri (BİLSEM) Öğrenci Seçim Sınavı sonuçları açıklandı
Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), özel yetenekli öğrencilerin tespiti amacıyla, Mart Pazar günü yapılan Merkezi Bilim ve Sanat Merkezleri (BİLSEM) grup tarama değerlendirme sonuçları açıklandı.
MEB’in internet sitesinde yer alan duyuruda, 2017-2018 yılı Bilim ve Sanat Merkezleri (BİLSEM) grup tarama değerlendirme sonuçları açıklandı.
Sınava giren öğrenciler, sınav sonuçlarını www.meb.gov.tr adresinden öğrenebilecek.
MEB özel yetenekli öğrencilerin tespiti amacıyla, Mart Pazar günü Türkiye genelinde ilk kez merkezisınav yapmıştı. Ülke genelinde, aynı anda yapılan merkezi sınava, 228 bin öğrenci katılmıştı.
Merkezi sınav, Türkiye ortalaması üzerinden değerlendirildi. Sınavda, 2. sınıflar için 150 puan ve üzeri, 3. sınıflar için 187,5 puan ve üzeri, 4. sınıflar için de 192 puan ve üzeri değerlendirmeye alındı. Buna göre, 2. sınıflardan 4 bin 295; 3. sınıflardan 4 bin 898; 4. sınıftan da 5 bin 23 öğrenci genel zihinsel yetenekten bireysel incelemeye çağrılacak.
Aday gösterilen resim ve müzik yeteneği için başvuran 80 bin öğrencinin tamamı da bireysel değerlendirmeye alınacak.
Bilim ve Sanat Merkezleri (BİLSEM) Öğrenci Seçim Sınavı Yapıldı / Sorular Mart’ta / Sonuçlar Nisan’da
Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Bilim ve Sanat Merkezlerine (BİLSEM) öğrenci seçimi için ilkokul 2, 3 ve 4. sınıf öğrencilerine yönelik 64 il ve ilçe merkezinde gerçekleştirdiği sınav, saat 10.00’da başladı. Sınava, 228 bin öğrenci katıldı.
Sınavda, 2. sınıf öğrencilerine 30 soru için 60 dakika, 3. sınıf öğrencilerine 40 soru için 75 dakika, 4. sınıf öğrencilerine 50 soru için 90 dakika verildi. Merkezi sınavda yazılı bir teste alınan öğrenciler, daha sonra da Weschler Nonverbal (WNV) Yetenek Testi’ne tabi tutulacak. Yanlış cevap sayısı, doğru cevap sayısını etkilemeyecek.
Sınav soru ve cevap anahtarı Mart’ta http://www.meb.gov.tr internet adresinden yayımlanacak.
Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan sınav sonuçları, Nisan 2018’de açıklanacak.
Bugün (Mart 2018 Pazar Günü Saat 10:00´da) Yapılacak Olan Bilim ve Sanat Merkezi Grup Tarama Sınavı´na Başvuran Öğrencilerin Giriş Belgeleri Aşağıdaki Adımlar İzlenerek Temin Edilebilir:
https://e-okul.meb.gov.tr/
1. Okullar, Yönetici Şifresi ile E-Okul Sistemine Giriş Yapınız,
2. Ana Sayfadan Sınavlar Bölümüne Tıklayınız,
3. Yazıcı Simgesine Tıklayarak Raporlar Bölümünü Açabilirsiniz,
4. Açılan Bölümde Bilim ve Sanat Merkezleri Sınav Giriş Belgesinin Çıktısını Alabilirsiniz.
Bilim ve Sanat Merkezleri (BİLSEM) Öğrenci Seçim Sınavı Yapılacak
Sınava başvuranlar arasında sınav öncesinde ve sınav anında Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü (ÖDSGM) tarafından tedbir alınmasını gerektirecek herhangi bir engel durumuna sahip olan öğrenciler var ise ÖERGM tarafından verilecek listede bu durum belirtilecektir. Beyan edilen engel durumunun doğruluğundan ve raporun geçerliliğinden öğrenim gördüğü okul sorumlu olacaktır.
Sınavlar, BİLSEM’i olan 64 il ve ilçe merkezinde uygulanacak.
Bilim ve Sanat Merkezine öğrenci seçim sınavı Mart 2018, Pazar günü Saat: 10:00’ da yapılacaktır.
Adaylar, okul idaresi tarafından sınav giriş belgesini Mart 2018 tarihinden itibaren www.meb.gov.tr adresinden alabileceklerdir.
Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü (ÖERGM) BİLSEM öğrenci seçim sınavı İlkokul 2, 3 ve 4 ’üncü sınıf öğrencilerine yönelik 64 il ve ilçe merkezinde sınav uygulama takviminde belirtilen tarihte pazar günü, saat 10.00’da yapılacaktır.
Öğrenciler sınava sadece öğrenim gördükleri okul müdürlükleri tarafından onaylanmış sınav giriş belgesi ile gireceklerdir. Onaylı sınav giriş belgesi yanında olmayan öğrenciler sınava alınmayacaktır. Uygulama için öğrencilerin optik okuyucu kodlayabilmeleri gerekmektedir. Öğretmenlerin bu konuda öğrencilerini bilgilendirmeleri gerekmektedir. Sınava cep telefonu, telsiz, çağrı cihazı vb. iletişim araçları; databank, diz üstü bilgisayar, el bilgisayarı, cep bilgisayarı, saat fonksiyonu dışında fonksiyonu bulunan saat vb. her türlü bilgisayar özelliği olan cihazlar vb. teçhizat; fotoğraf makinesi, kamera vb. cihazlar ile gelenler bina içine alınmayacaktır.
Sınav soru ve cevap anahtarı Mart 2018 tarihinde http://www.meb.gov.tr internet adresinden yayımlanacaktır.
Sınav sonuç bilgileri http://www.meb.gov.tr internet adresinde ÖERHGM tarafından yayımlanacaktır.
2’inci sınıf:30
3’üncü sınıf:40
4’üncü sınıf:50
2’inci sınıf: 60 dk.
3’üncü sınıf 75 dk.
4’üncü sınıf:90 dk.
Sınava giren adayın cevap kâğıdı 2 (iki) adet optik okuyucu tarafından çift kontrol sistemiyle okutulacaktır.
Sınava giren öğrencilerin sonuç listesi hazırlanarak ÖERGM’ ye teslim edilecektir.
Her test için doğru cevap sayıları esas alınarak ham puanlar hesaplanacaktır. Yanlış cevap sayısı doğru cevap sayısını etkilemeyecektir. Cevap anahtarında hata olması ve bu hususun komisyon kararı ile belirlenmesi sonucunda, soru/sorular iptal edilmeyecek, hatalı olan soru/soruların doğru şıkları dikkate alınmak suretiyle değerlendirmeye bu soru/sorular dâhil edilecektir. Hatalı sorular için yapılacak değerlendirme işlemi tüm öğrencilerin lehine doğru kabul edilecektir.
Sınavla ilgili bilgilendirmeler ve iletişim için adaylar, MEB İletişim Merkezi “Alo 147” numaralı telefondan yararlanabilecektir.
Öğrenciler sınav sorularına ve sınav uygulamasına ilişkin itirazlarını, soru ve cevap anahtarları http://www.meb.gov.tr adresinde yayımlandıktan sonra en geç 5 (beş) gün içerisinde; sınav sonuçlarına ilişkin itirazlarını ise sonuçların öğrencilere duyurulmasından itibaren en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ÖERGM’ ye yapacaklardır. Öğrenciler itiraz başvurularını, Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğüne bağlı Döner Sermaye İşletmesine ait T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası ve Türkiye Halk Bankası şubelerinden herhangi birine, “Kurumsal Tahsilat Programı” aracılığıyla 20-TL (Yirmi TL KDV dâhil) itiraz ücretinin yatırıldığına dair alınan banka dekontu ve sınav adının yazılı olduğu dilekçe ile yapacaklardır. Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar; ekinde banka dekontu, T.C. kimlik numarası, adı, soyadı, imza ve adresi olmayan dilekçeler dikkate alınmayacağı gibi faksla yapılan itiraz ile süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar da dikkate alınmayacaktır. Sınav sorularına ait olan itirazlar, ÖERGM tarafından cevaplandırılacaktır. Sınav uygulamalarına ait olanlar ise ÖDSGM tarafından cevaplanacaktır. ÖERGM itirazlarla ilgili sonuçları öğrencilere bildirecektir.
Konular
- LGS'de Ek Puan Olacak mı?
- Özel okula kesin kayıt yaptıranlar devlete nakil tercihinde bulunabilir mi?
- İnternette en çok vakit geçiren ülke hangisi?
- E Okul LGS başvurusu nasıl yapılır?
- Anadolu teknik öğrencileri yaz aylarında staj yapacak
- Ara kurum olarak çıkan temel liseler ne oldu?
- Ortaöğretim kurumlarına başvuru süresi uzatıldı
- LGS'de Başarı İçin Son Aylarda Nasıl Hazırlanmalı?
- AÖİHL Yüz Yüze Alan Ortak Ders kitaplarına Nasıl Ulaşabilirim?
- LGS İle Öğrenci Alacak Özel Okullar
- Okul öncesi çocuklara yönelik programlar nelerdir?
- YÖK Başkanından YKS Açıklaması
- 2020 LGS Başvuru Klavuzu
- LGS ye Herkes Katılmak Zorunda mı?
- LGS Açık Uçlu Soru Olacak mı?
- LGS
- Lise Disiplin Kurulu Ne Zaman Devreye Girer?
- Disiplin Cezaları Silinir Mi? Ne Zaman Dosyaya İşler ?
- Disiplin Cezasına Nasıl İtiraz Edilir?
- Diisplin Soruşturması Nasıl Olur?
- Okul Disiplin Kurulu Karar Örneği
- İlçe Diisplin Kurulu Karar Örneği
- İl Disiplin Kurulu Karar Örneği
- Üst Disiplin Kurulu Karar Örneği
- Disiplin Cezası Alan Öğrenci Memur Olabilir mi?
- Kayıt-Nakil İşlemleri Hakkında Merak Edilenler
- LGS Nakil Şartları Nedir? Kimler Nakil Yapabilir?
- Dersler
- Fen Bilimleri
- 5.Sınıf 1. Ünite;Güneş, Dünya ve Ay