E Okul 1 Dönem Takdir Teşekkür Hesaplama Robotu



E OKUL Takdir Teşekkür Hesaplama Robotu İndirmek için Tıklayınız

Öğrenciler son sınavlarını oluyor, şimdi merakla beklenen konu karne notları. Takdir, Teşekkür hesaplama için sitemizdeki detaylara bakabilirsiniz.

Öğrencileri son sınavlarını oluyor, şimdi merakla beklenen konu karne notları. Takdir, Teşekkür hesaplama için sitemizdeki detaylara bakabilirsiniz. Karne günü geliyor! Peki notlarınız nasıl? 2016 – 2017 eğitim yılının ilk döneminde Takdir veya teşekkür alabilecek misiniz? Karne günü olan 23 Ocak 2017'den önce pratik birt şekilde öğrenebilirsiniz. Aşağıdaki bağlantıya tıklayarak açılan sayfada lise veya ilk öğretim, sınıfınıza uygun takdir teşekkür hesaplama aracına erişebilirsiniz. İlköğretim 4.5.6.7. ve 8. sınıflar ile 9.10.11. ve 12. sınıflarda okuyan öğrenciler birinci yarıyıl son yazılı sınav notlarını almaya başladılar. Şimdi herkes Takdir mi yoksa Teşekkür Belgesini alacağını merak etmeye başladı bu meraklarını gidermek için linkleri sizlerle paylaşacağız.

Öğrenci kardeşlerimize büyük hizmet Yeniulke.net eğitim editörleri tarafından hazırlanan “Takdir Teşekkür Hesaplama” robotu sitemizde! Girmiş olduğunuz notlarla 9. -10.-11. ve 12. sınıf öğrencilerin sınıf geçme durumlarını %90'a yakın bir oranla online olarak hesaplamaktadır. Robotun sizlere sunmuş olduğu not ortalaması anı zamanda lise ortalamasıdır.

Takdir ve teşekkür telaşı başladı. MEB tarafından bir eğitim öğretim döneminin daha sınavlarıyla beraber sonuna geliyoruz. Öğrenciler 23 Ocak 2017 Cuma günü ara tatil dönemine girerken karne heyecanını yaşıyorlar.

Öğrenciler 23 Ocak 2017 gününden sonra 2 haftalık bir ara tatil yapacaklar. Bu tatilin ise güzel geçmesi için güzel bir karne şart. Karne hediyesi bekleyen öğrenciler ise Takdir ve teşekkür belgelerini getirmek istiyorlar.Takdir ve Teşekkür Belgesi ilk ve orta öğretim öğrencilerin bir yıllık eğitim-öğretim döneminde, her dönem sonunda başarılarına göre aldıkları belgedir. Bu belge 4. sınıftan başlayarak 12. sınıfa kadar olan eğitim dönemini kapsar. Yazılılardan alınan notların ortalaması öğrencinin takdir, teşekkür ya da belge alamama durumunu belirler.

Takdir belgesi alabilmek için derslerinizin ağırlıklı ortalaması en az 85 olmalı ; teşekkür belgesi alabilmek için ise puan ortalamanız en az 70 olmalıdır. Bu bahsedilen ortalamanın altında olduğu takdirde takdir ya da teşekkür belgesi alamazsınız. Bu açıdan baktığımızda ortalaması 69,99 olan bir öürenci dahi teşekkür belgesi alamaz. E-okul notları yuvarlıyor söylentilerine inanmayınız, böyle bir durum söz konusu değildir. Aynı şekilde 84,99 ortalaması olan bir öğrenci de takdir belgesi alamayacaktır. Lisede takdir teşekkür kaç puanla alınır ya da 6. 7. 8. sınıfta takdir teşekkür belgesi kaç puanla alınır sorularına yanıt vermiyoruz. Çünkü bütün sınıflarda durum aynıdır.


Takdir teşekkür hesaplama işlemleri e-Okul ile yapılabilir mi?

Takdir teşekkür belgesi her okulda öğrencilerin almak istedikleri ve almak için çok uğraştıkları bir belgedir. Çünkü ilkokul ve liselerde takdir teşekkür belgesi başarıyı temsil eder. Peki 2016-2017 yılıyla birlikte değişen sistemde karne hesaplaması nasıl yapılır?

Öğrencilerde karne teleşı daha artıyor. Karne teleiı bile birlikte artan bir diğer takdir teşekkür belgesi telaşı olmuştur. Öğrenciler ilk dönemin son haftasını böyle geçiriyorlar.

E-Okul veli bilgilendirme sistemi öğrencilerin takdir teşekkür hesaplama işlemlerinde en çok yardımcı araçlardan biri. Çünkü öğrenciler bu sistem üzerinden notları otomasyona giriyorlar. Liselerde ise kalan öğrenciler not yükseltme sınavları için merakla bekliyorlar. Herhangi bir dersten ortalaması 50'nin altında olan bütün öğrenciler bu sınavlara girmek zorunda.

Ayrıca bir dersten not ortalamasını yükseltmek isteyen öğrenciler de isteğe bağlı olarak ortak sınavlara girebiliyor. Ancak öğrencinin girmek istediği sınavın açılması gerekiyor.


E OKUL TAKDİR-TEŞEKKÜR HESAPLAMA İŞLEMLERİ İÇİN TIKLAYIN


E-OKUL VBS GİRİŞ İÇİN TIKLAYIN

ilköğretim 4.5.6.7. ve 8. sınıflar ile 9.10.11. ve 12. sınıflarda okuyan öğrenciler birinci yarıyıl son yazılı sınav notlarını almaya başladılar. Şimdi herkes Takdir mi yoksa Teşekkür Belgesi mi alacağını merak etmeye başladı bu meraklarını gidermek için linkleri sizlerle paylaşacağız.

Öğrenci kardeşlerimize büyük hizmet eğitim editörleri tarafından hazırlanan "Takdir Teşekkür Hesaplama" robotu sitemizde! Girmiş olduğunuz notlarla 9. -10.-11. ve 12. sınıf öğrencilerin sınıf geçme durumlarını %90'a yakın bir oranla online olarak hesaplamaktadır. Robotun sizlere sunmuş olduğu not ortalaması anı zamanda lise ortalamasıdır.

YENİ YÖNETMELİKTE HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

MEB Ortaokullarda dönem puanı hesaplamasını 26/07/2014 tarihli Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim Ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği ile değiştirdi ve öğrenciler dönem puanı hesaplaması bakımından eski yönetmeliğe göre avantajlı konuma geldiler.

ESKİ HALİ

Bir Dersin Dönem Puanı ve Notu

MADDE 42 - (Başlığıyla birlikte değişik: RG-20/08/2007-26619)

Bir dersin dönem puanı;

a) (Değişik:RG-21/7/2012-28360) İlkokul 1, 2 ve 3 üncü sınıflarda öğrencilerin proje ve ders içi başarılarını belirlemeye yönelik çalışmalarını temel alan öğretmen gözlemlerine dayalı olarak belirlenen puanların aritmetik ortalaması,

b) (Değişik: RG-21/7/2012-28360) İlkokul 4 üncü sınıflar ile ortaokul ve imam-hatip ortaokullarının bütün sınıflarında öğrencilerin performanslarını belirlemeye yönelik yaptıkları çalışmalar ve varsa projeden aldıkları puanların ayrı ayrı ortalamaları ile sınavlardan alınan puanların toplamının aritmetik ortalaması ile belirlenir.

Örnek: Öğrenci Türkçe dersinden 3 yazılı notu,2 adet ders içi performans notu aldığında ortalamayı hesaplayalım.

1.yazılı:50, 2.yazılı 60, 3.yazılı 70 olsun,1.performans notu 100,ikinci performans notu 100 olsun ortalama; Performans Ort:100+100=200/2=100 Dönem Puanı: 50+60+70+100=280/4=70

YENİ HALİ

Bir dersin dönem, yılsonu ve ağırlıklı puanı

MADDE 27 - (1) İlkokul 4 üncü sınıfta bir dersin dönem puanı; öğrencinin sınavlar ve ders etkinliklerine katılımından aldığı puanların aritmetik ortalaması ile belirlenir.

(2) Ortaokul ve imam-hatip ortaokullarında bir dersin dönem puanı;

a) Öğrencinin sınavlardan, ders etkinliklerine katılımdan ve varsa projeden aldıkları puanların aritmetik ortalaması ile belirlenir.

b) Aritmetik ortalama hesaplanırken bölme işlemi virgülden sonra dört basamak yürütülür. Dönem puanı, yarım ve yarımdan büyük kesirler bir üst tam puan olarak değerlendirilir.

(3) Bir dersin yıl sonu puanı;

a) Birinci ve ikinci dönem puanlarının aritmetik ortalamasıdır. Aritmetik ortalama hesaplanırken bölme işlemi virgülden sonra dört basamak yürütülür. Yıl sonu puanı hesaplanırken yarım ve yarımdan büyük kesirler tama yükseltilir.

Aynı notlarla dönem puanını yeni yönetmeliğe göre hesaplayalım.

1.yazılı:50, 2.yazılı 60, 3.yazılı 70 olsun,1.ders etkinliklerine katılım notu 100,2.ders etkinliklerine katılım 100 olsun ortalama; Dönem Puanı:50+60+70+100+100=380/5= 76

Örnekte de görüldüğü gibi eski yönetmeliğe göre 70 ortalaması olan öğrencinin yeni yönetmeliğe göre ortalaması 76 olmuştur.