e Okul Veli Bilgilendirme Sistemi 2. Dönem Yazılı Tarihleri
e Okul Veli Bilgilendirme Sistemi 2. Dönem Yazılı Tarihlerini Öğrenmek için Tıklayınız
e Okul veli bilgilendirme sistemi 2 dönem yazılı sonuçları açıklandı mı,e okul veli bilgilendirme sistemi sınav sonuçları ne zaman açıklanır,e okul veli bilgilendirme sistemi karne sonuçları tıkla öğren...
MEB E Okul veli bilgilendirme sistemi hakkında tüm bilgiler burada. E Okul, TEOG gibi sınav sonuçlarını öğrenme imkanı sunuyor.
E okul veli bilgilendirme ve yönetim bilgi sistemleri öğretmen, öğrenci ve velilerin işlemlerinde oldukça kolaylık sağlayan uygulamalar haline gelmiştir. E okul yönetim ve veli bilgilendirme sistemleri ile alakalı tüm önemli ve detay bilgileri eokulsorgulama.com sitemizden inceleyebilirsiniz...
E-OKUL'DA HANGİ İŞLEMLER YAPILABİLİR?
e-okul sisteminde öğrenci kaydı, nakil işlemleri, not girişleri, devamsızlık işlemleri, sınav bilgileri, merkezî olarak yapılacak sınavların (TEOG, DPY-B vb.) başvuru ve tercih işlemleri, belge işlemleri (takdir, teşekkür, onur vb.), haftalık ders programı girişleri, alınan belgeler, e-karne, şube yazılı ortalamaları, duyurular ve birçok modül üzerinden bilgi girişleri T.C. Milli Eğitim Bakanlığı sunucularına girilmektedir.
E-okul modülünün haricinde, velilerin öğrencilerin okul durumlarının takibi için açılmış olan e-okul Veli Bilgilendirme Sistemi (e-okul VBS) bulunmaktadır. Bu sistemde ise öğrencinin devamsızlıkları, ders programı, davranış notları, sınav tarihleri, okul tarafından yapılan duyurular, merkezî sınavların giriş belgeleri veya tercih sonuçları bu sistem üzerinden Türkiye Cumhuriyeti (TC) Kimlik Numarası ve okul numarası girildikden sonra birkaç güvenlik sorusuna cevap verilerek takip edilebilmektedir.
E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemine Nasıl Giriş Yapılır?
E-Okul veli bilgilendirme sistemine girdiğinizde karşınıza ilk olarak bir sayfa gelecektir. Bu sayfada ilk olarak resimde verilen sayıları doğru bir şekilde kodlamanız gerekmektedir. Daha sonra öğrenci TC kimlik numarasını girmelisiniz. Son olarak da öğrenci okul numarasını girdikten sonra tamam butonuna tıklamanız gerekir. Daha sonra açılmış olan sayfadan öğrenci fotoğrafı ile birlikte bazı bilgileri girerek E-Okul veli bilgilendirme sistemine giriş yapabilirsiniz. E-Okul veli bilgilendirme sistemine giriş yaptıktan sonra öğrencinin okulla ilgili tüm bilgilerine ulaşabilir okul ve öğrenci ile ilgili tüm gelişmeleri takip altına alabilirsiniz.
E-Okul Veli Bilgilendirme Sisteminde Karşılaşılan Bazı Sorunlar
E-Okul veli bilgilendirme sistemi her ne kadar bu alandaki işlemlerimizi kolaylaştırsa da bazı sorunlarla karşılaşılabilmektedir. E-Okul veli bilgilendirme sisteminde karşılaşılan bu sorunlardan bazıları öğrenci listelerinin tam olarak girilememesinden kaynaklanmaktadır. Bu sorun not girişleri yapılmadan düzeltilmelidir. Aksi takdirde öğrenciyi sisteme ekleme şansı kalmayacaktır. E-Okul sistemine öğrencinin aldığı notlar girilemeyecektir. E-Okul veli bilgilendirme sisteminde sınıfı yanlış girilmiş öğrenci ise not giriş işlemleri başladıktan sonra sınıfı düzeltilemeyecek ve karne alamayacaktır. E-Okul veli bilgilendirme sisteminde okulların çoğu öğrenciyi sisteme işlemekte ancak öğrenciye ait genel bilgiler ve veli bilgileri gibi bilgileri girmemektedir. E-Okul veli bilgilendirme sisteminin düzenli bir şekilde çalışabilmesi için öğrenciye ait bilgilerin eksiksiz olarak girilmesi gerekmektedir. E-Okul veli bilgilendirme sisteminde öğrenciye ait bilgilerin yanlış girilmesi büyük sıkıntılara yol açabilmektedir. E-Okul veli bilgilendirme sisteminde Milli Eğitim Bakanlığının genelgelerde vermiş olduğu günlük bilgilerin (devamsızlık vb.) her gün girilmesi gerektiği talimatı oldukça önem taşımaktadır. E-Okul veli bilgilendirme sisteminin düzenli çalışabilmesi için Milli Eğitim Bakanlığının göstermiş olduğu genelgelere uyulması gerekmektedir. E-Okul veli bilgilendirme sisteminde karşılaşılan bu sorunlar sisteme girilen yanlış bilgi veya eksik bilgilerden kaynaklanmaktadır. E-Okul veli bilgilendirme sistemi, bilgiler doğru girildiğinde aksamadan çalışan bir uygulamadır.
e-Okul Nedir?
e-Okul Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2007 yılının Ocak ayında kullanıma açılmış olan bir okul yönetim bilgi sistemi yazılımıdır. Bir öğrencinin okula kaydından başlayıp, mezuniyetine kadar olan tüm süreci içerir.
E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemindeki Bölümler
E-Okul veli bilgilendirme sisteminde sol tarafta öğrenci bilgileri sekmesi yer almaktadır. Bu sekmeden öğrenciyle alakalı aradığınız bütün bilgilere ulaşabilirsiniz. E-Okul veli bilgilendirme sisteminde öğrenci bilgileri kısmında ilk olarak ‘’Duyurular’’ sekmesi yer almaktadır. Duyurular sekmesinden okulla alakalı veya öğrencileri ilgilendiren bazı duyurulara ulaşabilmektesiniz. E-Okul veli bilgilendirme sisteminde ikinci sekmede ise ‘’Not Bilgisi’’ bulunmaktadır. E-Okul veli bilgilendirme sisteminin neredeyse kuruluş amacını taşıyan bu sekmede ise öğrencinin her bir dönemine ait sınav notları yer almaktadır. Sınav notları haricinde öğretmenlerin verdiği sözlü notları, proje veya ödev notları da bulunmaktadır. E-Okul veli bilgilendirme sisteminde diğer bir sekmede ise ‘’Haftalık Ders Programı’’ bilgisi sunulmaktadır. Bu sekmede öğrencinin okulda gireceği derslerin saati ve sıraları verilmektedir. Ayrıca bu derslere giren öğretmenlerin de isimleri bulunmaktadır. E-Okul veli bilgilendirme sisteminde bir sonraki sekmede ise ‘’Sınav Tarihleri’’ yer almaktadır. Bu sekmede ise öğrencinin gireceği sınavların tarihleri yer almaktadır. E-Okul veli bilgilendirme sistemi önceki dağınık olan bu tarihler, notlar ve program E-Okul veli bilgilendirme sistemi ile düzene girmiştir.
E-Okul veli bilgilendirme sisteminde diğer bir sekme ise ‘’Aldığı Belgeler’’ sekmesidir. Bu sekmede öğrencinin dönem sonlarında aldığı belgeler girilmiştir. E-Okul veli bilgilendirme sisteminin bir kolaylığı da ‘’Yıl Sonu Notları’’ sekmesinde karşımıza çıkmaktadır. Bu sekmede öğrencinin yıl sonundaki not ortalamaları bulunmaktadır. E-Okul veli bilgilendirme sisteminin bir diğer sekmesinde ise öğrencinin ‘’Ortalama Yükseltme Puanları’’ vardır. Bu sekmede öğrencinin kaldığı derslere ait girdiği sınavda aldığı notları veya yükseltmek istediği dersin sınavında aldığı notu görebilmekteyiz. Ayrıca bu bilgilerin dışında öğrencinin bu derslerden geçtiğini veya kaldığını da öğrenebilmekteyiz. E-Okul veli bilgilendirme sisteminde alt tarafta bulunan ‘’e-KARNE’’ sekmesinden öğrencinizin tam anlamıyla karnesine ulaşabilmektesiniz. E-Okul veli bilgilendirme sisteminin sunduğu bir diğer kolaylık ise ‘’Seçmeli Ders Seçim İşlemleri’’ sekmesinde karşımıza çıkmaktadır. Bu sekmede öğrenciler, seçmek istediği dersi kolaylıkla internet üzerinden online olarak seçebilmektedirler. Seçmeli derslerin internet üzerinden seçilebilmesi öğrenciler açısından büyük bir avantajdır.
E-Okul Yönetim Bilgi Sistemi
Bu sistemden sadece öğretmen ve öğrenciler faydalanabilmektedir. Veli ve öğrencilerin girmesi mümkün değildir. Bu uygulama ile yöneticiler; öğrenci nakil işlemleri, yeni kayıt işlemleri, kayıt yenileme işlemleri ve kayıt silme işlemlerini çok kolaylıkla yapabilmektedir.
E-Okul Tasarımı Yenilendi
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) e-okul veli bilgilendirme sistemi ve e-okul yönetim bilgi sistemi tasarımı değişti. Daha önce e-okul sisteminde yaşanan sorunlar artık daha az yaşanacak. Sisteme daha önce farklı tarayıcılardan girmek imkansızdı. Ancak yeni tasarımda bu sorun aşılmış.
Peki e-okul sisteminde neler değişti?
-Artık farklı tarayıcılardan sisteme sorunsuzca giriş yapabilirsiniz
– Tasarım gözü yormayan ve sade bir hale getirildi.
– Eski tasarımda yer alan büyük boyutlu ve geç yüklenen grafik dosyaları yerini daha hızlı olanlarına bıraktı.
– E-okul mobil girişi daha önce sorunlu idi, ancak şu an tam manasıyla sisteme mobil uygulamalardan tam anlamıyla girmek mümkün
– E-okul IOS ve Android uygulamaları geliştirildi.
– Artık e-okul giriş sayfasında , sizi ilgilendiren haber ve duyuruları da görebileceksiniz.
– Tüm tarayıcı sorunları giderilmiş, mobil erişim tam anlamıyla sağlanmıştır.
TEOG SINAVI NEDİR?
TEOG (Temel Öğretimden Orta Öğretime Geçiş Sınavı) Nedir? sorusunu cevabı Milli eğitim Bakanlığı resmi sitesi www.mebk12.meb.gov.tr adresinde şöyle aktarılıyor:
TEOG, temel eğitimden ortaöğretime geçiş sisteminin kısaltmasıdır. Bu yeni sisteme göre 6, 7 ve 8. sınıflarda 6 dersten 6 ayrı sınava girecek ve ağırlıklandırılmış merkezi sınav puanına eklenmiş yılsonu başarı puanlarının ortalaması ile liselere yerleşeceksin. 6 temel ders için (Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji, TC İnkılap Tarihi, Yabancı Dil, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi) öğretmeninin sene içerisinde düzenlediği sınavlardan biri merkezi olacak. 3 sınavı olan derslerin 2. sınavı, 2 sınavı olan derslerin 1. sınavı merkezi olarak gerçekleşecek. Bu sınavlardan aldığın sonuçlar doğrultusunda ağırlıklandırılmış merkezi sınav puanın hesaplanacak. 6, 7 ve 8. sınıflarda 1. ve 2. dönem sonunda girdiğin bütün sınavlar baz alınarak yıl sonu başarı puanların hesaplanacak ve bu puan senin liseye yerleşme puanını etkileyecek. Sınavlara kendi okulunda gireceksin ve sorular çoktan seçmeli (4 seçenekli) olacak. Yanlışların doğrularını etkilemeyecek.
Yeni sistemin kavramlarını inceleyecek olursak:
Yıl Sonu Başarı Puanı (YBP): Bu tanıdık olduğun bir kavram. Sene içerisinde girdiğin sınav (yazılı – test) puanların esas alınarak hesaplanır. Her sınavdan aldığın puan o dersin ders saati ile çarpılır. Senin gözünde 85 de 95 de 5 olarak görünürken bu hesaplamaya göre 95 daha öndedir. Bilgi eksiklerini kapatmak için Dersanem´in fırsatlarından faydalanmalısın. Ağırlıklandırılmış Merkezi Sınav Puanı: 6 temel dersten girdiğin merkezi sınavların ağırlık katsayılarına göre oluşturulur. YBP mantığıyla aldığın her fazla puanın önemi büyüktür.
Yerleştirmeye Esas Puan: 6, 7 ve 8. sınıfta aldığın yılsonu başarı puanlarının aritmetik ortalamasının %30´u alınır ve 8. Sınıf ağırlıklandırılmış merkezi sınav puanının %70´i ile toplanır. Bu toplam senin liselere yerleşeceğin puanı verir. Sonuç olarak hem okul hem dershane öğretmenini iyi bir şekilde dinlemen gerekiyor.
Sınav sistemleri değişse de altın kural değişmiyor: Sıkı ve verimli çalışmak.
TEOG'a formül
Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, bu yıl TEOG yerleştirmelerinde yaşanan krizi çözmek için özel okullara yeni bir formül uygulamayı düşündüklerini söyledi, “Özel okullara erken kayıt sistemi getirip, bu tarihi sınırlayacağız. Bir özel okula kayıt yaptıran öğrenci devlete ancak nakille geçebilecek. Kayıt yaptırdığı sistemde görüldüğü için devlet okulunu tercih edemeyecek” dedi.
Geçen yıl hem özel hem de devlet okullarına aynı anda kayıt yaptırıldığı için sürekli kontenjanların dolup boşaldığını belirten Tekin, yeni formülü şöyle açıkladı:
“TEOG sonuçları açıklandıktan sonra, öğrencilerin yerleştirme puanları belli olduğu ilk hafta, özel okulların kayıt takvimi başlatılacak. Bu süre en fazla 1 hafta olacak. Temmuzun ilk haftasında sonuçları ilan edip, aynı haftada özel okullara kayıt için süre verilecek. Bu sürede hem özel okullar hem de açık liseye gitmek isteyenler tercih edecekleri okullara kayıt yaptıracak. Kaydını yapan öğrenciler, devlet okullarının listesinden çıkacak. Bu nedenle veliler iyice düşünüp, gideceği okula kesin karar verip, kaydını buna göre yapacak. Bu formüle göre, özel okula kesin kayıt yaptıran öğrencinin adı e-okul sisteminde görülecek. Böylece öğrenci devlet okuluna otomatik olarak yerleştirilemeyecek. Sisteme göre çocuğunun özel okula gitmesine karar veren veliler kaydını yaptırınca, devlet okulları listesinde ismi olmayacak. Özel okula kayıt yaptıran öğrencinin devlete geçişi ancak nakil yoluyla olacak. Nakilde de puan üstünlüğüne göre öğrenci yerleştirilecek. Bu yıl olduğu gibi önümüzdeki yıl da okullardaki boş kontenjanlara öğrenciler okulun taban puanı dikkate alınmadan puan üstünlüğüne göre yerleştirilmeye devam edecek.
Konular
- LGS'de Ek Puan Olacak mı?
- Özel okula kesin kayıt yaptıranlar devlete nakil tercihinde bulunabilir mi?
- İnternette en çok vakit geçiren ülke hangisi?
- E Okul LGS başvurusu nasıl yapılır?
- Anadolu teknik öğrencileri yaz aylarında staj yapacak
- Ara kurum olarak çıkan temel liseler ne oldu?
- Ortaöğretim kurumlarına başvuru süresi uzatıldı
- LGS'de Başarı İçin Son Aylarda Nasıl Hazırlanmalı?
- AÖİHL Yüz Yüze Alan Ortak Ders kitaplarına Nasıl Ulaşabilirim?
- LGS İle Öğrenci Alacak Özel Okullar
- Okul öncesi çocuklara yönelik programlar nelerdir?
- YÖK Başkanından YKS Açıklaması
- 2020 LGS Başvuru Klavuzu
- LGS ye Herkes Katılmak Zorunda mı?
- LGS Açık Uçlu Soru Olacak mı?
- LGS
- Lise Disiplin Kurulu Ne Zaman Devreye Girer?
- Disiplin Cezaları Silinir Mi? Ne Zaman Dosyaya İşler ?
- Disiplin Cezasına Nasıl İtiraz Edilir?
- Diisplin Soruşturması Nasıl Olur?
- Okul Disiplin Kurulu Karar Örneği
- İlçe Diisplin Kurulu Karar Örneği
- İl Disiplin Kurulu Karar Örneği
- Üst Disiplin Kurulu Karar Örneği
- Disiplin Cezası Alan Öğrenci Memur Olabilir mi?
- Kayıt-Nakil İşlemleri Hakkında Merak Edilenler
- LGS Nakil Şartları Nedir? Kimler Nakil Yapabilir?
- Dersler
- Fen Bilimleri
- 5.Sınıf 1. Ünite;Güneş, Dünya ve Ay