TEOG Sınav Giriş Belgeleri e-Okul Tıkla-Öğren!



TEOG Sınav Giriş Belgeleri e-Okul Tıkla-Öğren

TEOG sınav giriş belgeleri MEB'in e-okul.gov.tr adresinden erişime açıldı. TEOG sınav giriş belgesi çıktısı alma linki e-okul.gov.tr...

TEOG sınav giriş belgeleri MEB tarafından erişime açıldı.

26-27 Nisan 2017 günleri yapılacak olan TEOG sınavı giriş belgeleri e-okul.gov.tr'de.

TEOG SINAV GİRİŞ BELGESİ ÇIKTISI NASIL ALINIR?

Öğrenci ve veliler TEOG sınav giriş belgesi çıktılarını e-okul.gov.tr adresine girerek, sayfada çıkan kişisel bölümleri doldurarak alabilirler. Veliler, e-okul Veli Bilgilendirme Sistemi Giriş bölümündeki kutucuklara Öğrenci TC Kimlik Numarası ve Öğrenci Okul Numarası girmek zorundalar. Bu bilgilerin sisteme doğru girilmesi ardından ekranda çıkan rakamı Resimdeki Rakamlar kutucuğuna yazmaları ve Giriş tuşuna basmaları gerekiyor.


TEOG TERCİH SAYISI 25'E ÇIKTI

MEB TEOG sınavında 15 olan tercih hakkı 25'e çıkardı. Özel okul kayıtları önceden yapılacak. Nakil başvurusunda da 5 okul tercih edilebilecek. TEOG lise yerleştirmelerinde bu yıl 8 yeni uygulama var.

Sekizinci sınıf öğrencilerinin iyi bir liseye girebilmek için ter dökeceği Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) 2'nci dönem ortak sınavları Nisan 2017'de yapılacak. Ortak sınavlar, tek oturumda ve 3 dersin yazılıları farklı saatlerde olacak şekilde yapılacak.

TEOG BİRİNCİ VE İKİNCİ GÜN SINAVLARI

Birinci oturumda Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi, ikinci oturumda ise fen ve teknoloji, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil ders yazılıları gerçekleştirilecek. Her ders yazılısında, 20 sorunun yanıtlanması için öğrencilere 40'ar dakika süre verilecek. Dinlenme süresi ise 30'ar dakika olacak. Sınavda yanlış sorular doğruları etkilemeyeceğinden öğrenci zorlandığı sorularda tahmin yürütebilecek. Önemli olan doğru soru sayısını yüksek tutmak. Sınav sonuçları, Haziran 2017'de öğrencinin e-okul notları içinde görülecek.

MEB TEOG SON DAKİKA DEĞİŞİKLİKLERİ

TEOG yerleştirmelerinde ise bu yıl 8 yeni uygulama var. İşte Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu yıl yerleştirmelerde uygulayacağı yenilikler:

TEOG TERCİH SAYISI 25'E ÇIKTI: Geçen yıl 15 olan tercih sayıları bu yıl 25'e çıkarıldı. Öğrenci velisi, okulların genel ve özel başvuru şartlarına dikkat ederek, istek sırasına göre farklı il ve ilçelerdeki okullar da dâhil olmak üzere okul türlerine göre aynı veya karışık olarak 25 okul tercihi yapabilecek.

TEK LİSTE OLACAK: A ve B grubu listeleri kalktı. Öğrencilerin, artık okul türüne göre herhangi bir şey yapmaları gerekmiyor, 25 tercihinden birini seçecek.

ÖZEL OKUL KAYITLARI ERKENE ÇEKİLDİ: Özel okul kayıtları önceden yapılacak. Böylece özel okula gitmek isteyen öğrenciler havuzdan çıkacak. Bakanlığın tercih işlemleri ekranında öğrencilerin karşısına 'Özel okula kayıt yaptırdım tercih yapmayacağım' ve 'Tercih yapmak istiyorum' butonları çıkacak. Özel okula kesin kayıt yaptıran öğrenciler, 'Özel okula kayıt yaptırdım tercih yapmayacağım' butonunu seçecek. Bu durumda tercih yapmaları gerekmeyecek. Ancak tercihler sonucunda yapılacak yerleştirmelerde istediği bir Anadolu lisesinde boş kontenjan olursa ve puanı okulun taban puanına yakın ise isteyen öğrenci nakil döneminde bu devlet okuluna başvurabilecek.

YERLEŞEMEYENLER NAKİL BEKLEYECEK: Öğrenci 25 tercihinden birine yerleşemezse sistem tarafından otomatik olarak açık liseye kaydedilecek. Ancak bu öğrenciler Bakanlığın belirleyeceği tarihlerde boş kontenjanlara nakil yapabilecek.

TEOG NAKİLLERDE YENİ DÖNEM

5 TERCİH HAKKI: Nakil başvurusunda tek değil, 5 tercih alınacak. Öğrenciler bu tercihleri doğrultusunda Yerleştirmeye Esas Puanı (YEP) üstünlüğüne göre merkezi olarak bu okullardan birine yerleştirilecek. Kesin kayıtlar otomatik olarak yapılacak.

HIZLI İŞLEM YAPILACAK: Boş kontenjana nakil başvurusu haftanın 4 günü alınacak, cuma günleri sonuçlar açıklanacak.

NAKİLDE 20 PUAN ŞARTI: Danıştay'ın da yürütmeyi durdurma kararı verdiği taban puan dikkate alınmadan puan üstünlüğüne göre boş kontenjanlara yapılan yerleştirmelerde "-20 puan şartı" gelecek. Buna göre ilk yerleştirmenin ardından okulda boş kontenjan kalırsa en son yerleşen öğrencinin puanından ancak 20 puan daha düşük öğrenciler bu okullara nakil için başvurabilecek.

RUTİN NAKİL ARALIKLARI DEĞİŞTİ: Nakil dönemi okullar açılmadan tamamlanacak. Daha önce haftada bir yapılan rutin nakiller, ayda bir kez yapılacak.

TEOG MATEMATİK GEOMETRİ AĞIRLIKLI OLACAK

Uzmanlar, TEOG'da matematik sorularında MEB'in belirttiği kriterlerin dışında bir durumla karşılaşmayı beklemiyor. MEB'in eğitim öğretim dönemi başında yayımladığı konu sıralamasına uygun olacak şekilde, yoğun olarak geometri konularını içeren bir sınavla karşılaşabilirsiniz. Üçgenlerin Temel Elemanları, "Üçgenlerin Eşlik ve Benzerliği, Pisagor Bağıntısı, ve Trigonometri konularının geçtiğimiz yıl olduğu gibi sınavın yaklaşık yüzde 50'lik kısmını oluşturması söz konusu. Denklem Sistemleri, Kombinasyon, Olasılık, Sayı Dizileri, Çarpanlara Ayırma ve Özdeşlik konularının ise sınavın yaklaşık yüzde 35'lik bölümünü oluşturması bekleniyor. Geçen yıl 2'inci TEOG'da karşılaşmamıza rağmen bu sınavda günlük hayatla ilişkilendirilmiş bir Standart Sapma sorusunun sınavda yer alması kuvvetle muhtemel. Yine geçtiğimiz TEOG sınavlarında olduğu gibi soruların yalın, anlaşılır, çeldiricilerden uzak olması bekleniyor.

TEOG TÜRKÇE SORULARI İÇİN KİTAP OKUYUN

TEOG Türkçe soruları için son günlerde farklı soru tiplerini tanımak için bir çalışma yapabilirsiniz. Farklı kaynaklardan yararlanarak farklı soru tiplerini tanıyın. Geçmiş yılların sorularını mutlaka çözün ve yeni soru tiplerine açık olun. Türkçe dersinin temel dil becerilerinin en önemli payını verdiğimiz okuma ve anlama çalışmalarına ağırlık vermek gerekiyor. Sınavda en çok anlam konusuna dayalı soruların çıktığını asla unutmamalısınız. Kitap okumak bu anlamda yapılabilecek en temel çalışmadır. Elbette bunun ana kaynağının geçmiş yıllara dayanan bir okuma alışkanlığına bağlı olması başarıyı getirecek. Kitap okumak haricinde, gazete ve dergilerdeki köşe yazılarını takip etmek bunlar üzerinde düşünmek ve tartışmak, anlam sorularında sizin daha kıvrak ve hızlı düşünmenizi sağlayacaktır.

TEOG ŞAMPİYONLARININ SINAV STRATEJİLERİ

TEOG 1'inci dönem sınavlarında dereceye giren Kadıköy Doğa Koleji 8'inci sınıf öğrencisi Ece Akman, dersi derste dinleyerek ve düzenli tekrarlar yaparak başarılı olduğunu söyledi. Akman sınava nasıl hazırlandığını şöyle anlattı: "Bu süreç tabi ki kolay olmadı. Fakat çalışan herkes bunun karşılığını aldı. Öğretmenlerimiz bize her zaman bu seneki sabrımız ve fedakarlığımız ile her şeyin daha iyi olacağını söylediler. Haklı da çıktılar. Sınav sonuçlarımızı görünce yaptığımız her şeye değdiğini gördük. Pes etmedik. Sonuç olarak hem bizim hem de öğretmenlerimizin emeğine değdi. Dersi derste dinlemek ve düzenli tekrar yapmak ve sabır, emek, çaba ve okul ile işbirliğimiz beni başarıya götürdü"

TEOG MAZARET SINAVI TARİHLERİ

TEOG mazaret sınavları ise 20-21 Mayıs 2017 tarihlerinde yapılacak.



TEOG SINAV SONUÇLARI HAZİRAN'DA AÇIKLANACAK

TEOG ikinci dönem sınav sonuçlarının ise Haziran ayında MEB tarafından açıklanması bekleniyor.

Ortaöğretim kurumlarına yerleştirmeye esas puan, 6, 7 ve 8. sınıf yılsonu başarı puanlarının %30´u ile 8. sınıfta uygulanan merkezi ortak sınav puanlarının %70´inden oluşacaktır. 6 ve 7.sınıflarda bütün derslerin notları öğretmen tarafından verilecektir. 8.sınıfta, 6 temel dersten 3 yazılısı olanların 2.´si, 2 yazılısı olanların 1.´si merkezi yazılı olarak yapılacaktır. Geri kalan derslerin yazılılarının tamamı öğretmen tarafından yapılacaktır. Başarı puanı hesaplanırken bütün derslere ait yazılıların ve performans değerlendirmelerinin ortalaması alınarak öğrencinin o derse ait başarı notu belirlenecektir. 6, 7 ve 8.sınıfların yılsonu başarı puanı 300 üzerinden merkezi ortak sınavların puanı 700 üzerinden hesaplanacak, ortaöğretime yerleştirmeye esas puan ise bu ikisinin ortalaması alınarak 500 üzerinden hesaplanacaktır.