E Okul TEOG Sonuçları Nasıl Sorgulanır?

E Okul TEOG Sonuçları Nasıl Sorgulanır?



E Okul TEOG Sonuçları Sorgulamak için Tıklayınız

TEOG Puan Hesaplama İşlemleri nasıl yapılacak? TEOG sonuçları açıklandı. Öğrenciler heyecanla puan hesaplaması yapıyorlar. TEOG puan hesaplama işlemleri için gerekli olan bilgileri sizler için sayfamızda derledik!

Kısaltılmış adıyla TEOG. Temel eğitimden ortaöğretime geçiş sistemidir. Peki TEOG nedir? Hepimizin bildiği sistem olan SBS yerini alan bir yapıdır. Bu yeni sistemle birlikte amaçlanan öğrencilerin başarılarının tek bir sınavla belirlenmesini önlemektir. TEOG ile birlikte artık her dönem yapılan sınavlarla öğrencinin dönemlik başarılarına şahit olacağız.

TEOG sisteminde iki yazılısı olan derslerin sınavlarının birincisi, üç yazılısı olan derslerin ise ikinci yazılısı merkezi sistem üzerinden yapılıyor. Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, İnkilap Tarihi, Yabancı Dil ve Din Kültürü derslerinden yapılan sınavlar da 4 şık sistemi uygulanıyor.

TEOG Puan Hesaplama Nasıl Yapılır?

TEOG puan hesaplama işlemi için doğru sayılarınızı ve 6., 7. ve 8. sınıf başarı puanlarınızı bilmeniz gerekmektedir. TEOG puan hesaplama için ilk yapmanız gereken Türkçe dersinden başlayarak 1. ve 2. dönem dopru yaptığınızı soru sayılarınızı giriniz. Daha sonra 6., 7. ve 8. sınıf Yerleştirmeye Esas Puanlarınızı (YEP) giriniz. Daha sonra Hesapla butonuna basarak TEOG puan hesaplamanızı tamamlayınız.

TEOG Sonuçları Nasıl Sorgulanır?

2017 TEOG sonuçları herkesin beklediği tarih olan Haziran 2017 yani bugün açıklandı. Peki sonuçlarınızı nasıl kontrol edeceksiniz?

TEOG sonuçlarına bakmak oldukça basit bir işlemdir. Öncelikle Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi sitesine giriş yapmak durumundasınız. Daha sonra karşınıza gelen sayfada öğrencinin T.C. kimlik numarasını, ardından doğum tarihini girmelisiniz. Son işlem olarak size verilen güvenlik kodunu da girip tamam butonuna tıkladığınız takdirde öğrencinin TEOG sınav sonucuna ulaşmış olacaksınız.

TEOG Puan Hesaplama İşlemi Nasıl Yapılır?

Kılavuza göre, Yerleştirmeye Esas Puan (YEP) belirlenmesi ise, Merkezi Yazılı Sınavlar (MYS) ve Yıl sonu Başarı Puanı (YBP) ile birlikte öğrencinin yerleştirme puanı ile birlikte hesaplanmış olacaktır.

Puanlama tam 700 puan üzerinden yapılacaktır. Ortaöğretim kurumlarına geçiş tercih ve yerleştirmede 6, 7 ve 8. sınıf Yıl Sonu Başarı Puanları % 30, sekizinci sınıfta uygulanan merkezi ortak sınavlardan alınan puanlar ise, % 70 etkili olacaktır.

TEOG Puan Hesaplama İşlemini Yapmak için Tıklayınız

TEOG sınavında ise, iki yazılısı olan derslerin birinci yazılısı, üç yazılısı olan derslerin ikinci yazılısı merkezi sistemde yapılarak öğrencilerin sonuçları belirlenecektir. Eski sınav sistemine ek olarak, yorumlama, analiz yapma, eleştirel düşünme, sonuçları tahmin etme, problem çözme ve benzeri yeterlilikleri ölçülecektir.

Sınavda ise, 4 yanlış 1 doğruyu götürmemektedir.

Sınavda, Din kültürü ve ahlak bilgisi ile ilgili bir durum mevcuttur; eğer ki öğrenci Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden muaf tutulmuş ise, alternatif sorular cevaplamakla yükümlü olmaktadır.

TEOG puan hesaplama işleminde ise, bazı farklı durumlar mevcuttur. Anadolu ve fen liseleri başta olmak üzere devlet liselerine girişte Yerleştirmeye Esas Puan (YEP), puanı geçerli olacaktır. YEP hesaplamasında öğrencinin 6, 7 ve 8’nci sınıf Yıl Sonu Başarı Puanları ile 8. sınıf Ağırlıklandırılmış Ortak Sınav Puanı toplanarak, elde edilen toplam puanın ikiye bölünmesi ile bulunacaktır. Bu puanlama ise, 500 puan üzerinden yapılacaktır.

Bunlara ek olarak ise, TEOG puan hesaplama işleminde ortak sınavların katsayıları da farklı olmaktadır. Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji derslerinde ağlıklı katsayıları 4, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile Yabancı Dil derslerinin ağırlık katsayıları ise 2’dir.

Puan Eşitliği Durumu;

Olası bir puan eşitliği durumunda ise,

Tercih önceliği,
Sırasıyla 8, 7 ve 6. sınıflardaki yıl sonu başarı puanı yüksekliği,
Özürsüz devamsız gün sayısının azlığı durumlarına bakılarak yerleştirme işlemleri yapılacaktır.

TEOG puan hesaplama işlemini bir örnek ile açıklayacak olursak eğer,

TEOG ÖRNEK PUAN HESAPLAMA

1. Merkezi Sınav Puanı: 618.8564
2. Merkezi Sınav Puanı: 640
6. Sınıf YBP: 75
7. Sınıf YBP: 82
8. Sınıf YBP: 85

Merkezi Sınavların Ortalaması: 629.4282

Üç Yıın YBP: 242
629.4282+242=871.4282
871.4282/2= 435.7141