TEOG nakil sorgulama işlemi nereden yapılacak?



TEOG nakil sorgulama: TEOG nakil başvurusu nereye yapılacak? (Etiketler: teog, teog nakil, teog nakil nasıl yapılır, teog nakil işlemleri, teog nakil takvimi, teog nakil kontenjanları, teog nakil kontenjanlar, teog nakil durumu, teog nakil sonucu, teog nakil sistemi, teog nakil sorgulama, teog nakil başvurusu)

TEOG nakil sorgulama işlemi yapmak için tıklayınız

TEOG yerleştirmeleri tamamlanmasının ardından nakil dönemi başladı. Anadolu, fen ve meslek liseleri arasında puan ve yüzdelik dilime göre boş kalan kontenjan sayıları bakanlığın resmi sitesinden erişime açıldı. Yerleştiği okuldan memnun olmayan öğrenciler Ağustos'a kadar istediği okullara nakil isteyebilecek.

TEOG yerleştirme sonuçları nasıl öğrenilir? TEOG yerleştirme sonuçlarının bugün açıklanması bekleniyor. Peki MEB, TEOG yerleştirme sonuçlarını açıkladığı zaman nereden ve nasıl öğrenilebilir? TEOG Yerleştirme sonuçları, meb.gov.tr, oges.meb.gov.tr ve e-okul.meb.gov.tr internet adreslerinden öğrencilerin T.C. kimlik numarası ve okul numarasıyla sorgulanabilecek. 2017 TEOG yerleştirme sonuçlarını sayfamızdaki linklerden açılan sayfalar üzerinden sorgulayabilirsiniz.

3 TERCİH 3 DÖNEMDE DE GEÇERLİ

Nakil dönemi 3 adımda gerçekleşecek. Öğrenci nakil başvurusunda, her okul için boş kontenjan şartı aranmaksızın 3 tercih yapabilecek. Yerleştirmeye esas nakillerde, il veya ilçe sınırlaması bulunmayacak. Bu 3 tercih, öğrencinin yerleşme durumuna göre üç nakil dönemi için de geçerli olacak.

AÇIK LİSELİLER İÇİN FIRSAT

Açık ortaöğretim kurumuna yerleştirilen öğrenciler Eylül tarihlerinde, istemeleri halinde il ve ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarına başvurarak il veya ilçe sınırları içerisinde nakil tercih başvuruları yapabilecek. Bu başvurular ardından Eylül´de nakil yerleştirmeleri yapılacak.

TEOG nakil takvimi indirmek için tıklayınız

25 tercihinden birine yerleşemeyen öğrenci açık liseye otomatikman kaydedilmiş olacak. Boş kontenjanlara nakiller ise Ağustos'ta başlayacak.

İlköğretim 8. sınıf öğrencileri, liseye girişte ilk aşama olan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı'na (TEOG) girdi. 1 milyon 287 bin 847 öğrenci, iyi bir liseye girmek için ter döktü.

8. sınıfların liseye girişinde ilk aşama olan TEOG sınavı, Kasım'da düzenlendi. İkinci dönem sınavı ise Nisan'da yapıldı. Her iki gün de 3'er dersten ortak sınav olan öğrenciler, her ders için 40 dakika ter döktü. 20'şer soruluk sınav aralarında ise 30 dakika dinlenme arası verildi.

MEB sonuçları açıkladığında yerleştirme sonuçlarını TC kimlik numarası girerek aşağıdaki adreslerden öğrenebilirsiniz:

meb.gov.tr

oges.meb.gov.tr

e-okul.meb.gov.tr

MEB'in tercih döneminde yayımladığı kılavuza göre TEOG sonuçları,Ağustos´ta ilan edilecek.

Yerleştirmeye esas nakil tercih başvuruları, 3 dönem halinde yapılacak.

İlk nakil başvuruları, Ağustos 2017´de yapılacak ve sonuçları Ağustos 2017´de açıklanacak.

Nakil tercihlerinde 2. dönem başvuruları ise: Ağustos 2017´de yapılacak ve sonuçlar Ağustos 2017´de duyurulacak. 3. dönem yerleştirmeye esas nakil tercih başvuruları da Ağustos 2017´de yapılacak ve sonuçlar Eylül 2017´de açıklanacak.

İl veya ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca il veya ilçe sınırları içerisinde TEOG nakil tercih başvuruları Eylül´de alınacak ve sonuçları da Eylül´de ilan edilecek.

TEOG Yerleştirme Takvimi MEB 2017-2018 Tıkla İndir

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), bu yılın 'Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Uygulaması Tercih ve Yerleştirme E-Kılavuzu'nu yayımladı.

Nakil sonuçları Eylül'de duyurulacak. Yerleştirmeye esas nakil işleminde 3 tercih alınacak ve Yerleştirme Esas Puan (YEP) üstünlüğüne göre yerleştirme takvimi doğrultusunda merkezî olarak yapılacak.

Okullar daha sonra kontenjan açabilecek.TEOG kontenjan tabloları,Haziran'da ilan edilecek. Devlet okullarına tercih işlemleri Temmuz'da saat 13.00'e kadar alınacak. Yerleştirme sonuçları, Ağustos'ta açıklanacak. Tercih yapmayan ve tercihine yerleşemeyen öğrenciler, otomatik olarak Açıköğretim lisesine yerleştirilecek.

Ancak bu öğrenciler arasında isteyenler Eylül arasında 3 tercih yaparak yerleştirme isteyebilecek. Geçtiğimiz yıl öğrenciler istemedikleri halde evlerinden kilometrelerce ötedeki liselere yerleştirilmişti.

TEOG LİSE NAKİLLERİ NASIL YAPILACAK?

TEOG yerleştirmesine esas nakil işlemleri sırasında, tüm öğrenciler yerleştirmeye esas nakil isteğinde bulunabilecek. Yerleştirmeye esas nakil işlemi sonucu okul değiştiren güzel sanatlar vespor lisesi öğrencileri, bu okuldaki hakkından vazgeçmiş sayılacak. TEOG sonuçlarına göre yerleştirmeye esas nakil başvurusunda, 3 tercih alınabilecek. Her okul için boş kontenjan şartı aranmaksızın tercih yapılabilecek.

Yerleştirmeye esas nakillerde, il veya ilçe sınırlaması bulunmayacak. Yerleştirmeye esas nakillere isteyen öğrenciler başvuru yapabilecek. Velinin isteği halinde yerleştirmeye esas nakil için alınacak 3 tercih, üç nakil yerleştirmesi dönemi için geçerli olabilecek.

Açık ortaöğretim kurumuna yerleştirilen öğrenciler için Eylül´de, istemeleri halinde il ve ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca il veya ilçe sınırları içerisinde nakil tercih başvuruları alınarak, Eylül´de nakil yerleştirmesi yapılabilecek. Bu işlemin ardından yerleştirme işlemi tamamlanacak ve Eylül´de eğitim öğretime başlanacak.


2017-2018 E- OKUL LİSE NAKİL KAYIT İŞLEMLERİ NASIL OLACAK?

İstediğiniz devlet okulunda boş kontenjan olursa ve puanlarınız yeterse, nakil döneminde başvuru yapabilirsiniz. Milli Eğitim Bakanlığı, bu uygulamayla devlet liselerindeki yığılmaları önlemeyi hedefliyor. Bu nedenle özel okula kayıt tarihlerini öne aldı. Eğitim uzmanları ise ailelerin ve öğrencilerin iyi düşünerek, kafasında soru işaret kalmayacak şekilde karar vermesinden yana.

Yerleştirme sonunda tercihlerine göre bir ortaöğretim kurumuna yerleşemeyen öğrenciler Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonunca boş kalan kontenjanlar için il/ilçe sınırları içerisinde 5 (beş) tercih alınarak YEP üstünlüğüne göre Ağustos 2017 tarihine kadar merkezi yerleştirme sistemi ile yerleştirilecektir.

Tercih işlemleri, Bakanlığımız http://www.meb.gov.tr, http://oges.meb.gov.tr veya https://e-okul.meb.gov.tr internet adreslerinde yayımlanan tercih listelerinde yer alan okulların tercih kodlarına göre, öğrenci velisi tarafından Temmuz 2017 tarihine kadar yapılacaktır.

Öğrencilerin yerleştirme sonuçları https://e-okul.meb.gov.tr adresinde açıklanacak olup sonuç bilgilerinde, kaydının yapıldığı okul bilgileri bulunacaktır. Ayrıca, SMS ile

bilgilendirilmek isteyen velilere mobil bilgilendirme servisi aracılığı ile yerleştirme sonuçları bildirilecektir.

E-Okul ile lise boş kontenjan sorgulamak mümkün iken, TEOG sınavı sonrası 9.sınıflar ve dönem başlamadan önce 10. 11. ve 12. sınıflar lise nakil işlemleri için hangi lisede ne kadar boş kontenjan olduğunu öğrenmek için E-Okul sisteminden faydalanabiliyorlar.

E-KAYIT İLE İLGİLİ MERAK EDİLENLER

E-okul ile tüm öğrenciler yeni kayıt, nakil gibi işlemlerin tamamını evraksız bağışsız bir şekilde online olarak e- kayıt yöntemiyle yapabilecek.

E- Okul Kayıt 2017 2018,okula yeni kayıt, ilköğretime yeni başlayacakların kayıtları ilk defa olacaklar e-okula girip sistem tarafından otomatik olarak yerleştirilecek. 5. sınıfa başlayacak öğrenciler ortaokul olarak belirlenen okullarda eğitimlerine devam edecek.

1. sınıfa başlayacak öğrenciler de ilkokul olarak belirlenen okullara sadece e-okul üzerinden kayıt yaptıracaklar.Bunlar daha evvel ev adreslerine göre belirlenen en yakın okula verilecektir. E-Okul sistemi tarafından tüm öğrencilerin, adreslerinin bulunduğu en yakın ilköğretim okuluna kayıtları yapılacaktır. İnternet üzerinden e- okul kayıt yerine girerek okula başlayacak çocuğun T.C kimlik numarasını girerek öğreniliyor.

1- Kayıt ve nakillerde adres kontrolü olacak mı?

Resmî tüm ilkokul ve ortaokullara kayıt ve nakiller öğrencilerin ulusal adres veri tabanındaki bilgileri ve ilçe öğrenci yerleştirme komisyonu kararı doğrultusunda yerleşim yeri adresi (birinci adres) esaslı yapılacaktır.

2- 2009 Nisan-Eylül doğumlu çocukların kesin kayıtları nasıl olacaktır?

Bu yaş grubundaki çocuklar ikametlerine uygun ilkokullara geçici olarak yerleştirilmişlerdir. Çocuğunu birinci sınıfa göndermek isteyen velilerimizin okula yazılı istekte bulunmaları yeterli olacaktır.

3- Kaydı hiçbir okulda gözükmeyen çocukların velileri hangi işlemi yapacak?

Velilerimiz öncelikle ilçe nüfus müdürlüğüne giderek adres kontrolü yaptıracak, ardından ilçe milli eğitim müdürlüğüne giderek yetkilileri bilgilendirecektir. İlgililer ise ilçe adres havuzundaki adresleri ilgili okullarla ilişkilendirecektir.

4- Görev yeri değişen kamu görevlileri ile ikameti değişen vatandaşlarımızın çocuklarının birinci sınıfa kaydı veya nakli nasıl olacak?

Yerleştirmeden sonra görev yeri değişen kamu görevlileri ile ikameti değişen vatandaşlarımızın çocuklarının birinci sınıfa kaydı, yeni adresiyle uyumlu okula sistem tarafından yapılacaktır. Ancak eski okula kesin kayıt yapılan çocukların adresi değiştikten sonraki yeni adresine uyumlu okula nakli, e-okulda nakiller açıldığında yapılacaktır.

5- Boş kontenjanı olan okullara nakiller ne zaman açılacak?

Sınıf mevcutları 30'un altında olan sınıflardaki kontenjanların mevzuatı doğrultusunda doldurulmasına ilişkin açıklama Eylül ayı başı itibariyle yapılacaktır.

6- Özel okullara, konservatuarlara ve imam hatip ortaokullarına kayıtlar nasıl yapılacak?

Bu okullara kayıt ve nakillerde adres kontrolü yapılmadığından e-okul işlemleri ekranı açıldığında velisinin başvurusu üzerine okul yöneticileri tarafından süresi içinde kayıt ve nakiller yapılabilecektir.

7- Şehit- muharip gazi çocukları ile özel eğitim öğrencilerinin nakli ne zaman ve nasıl olacak?

Bu çocukların kayıtları sistemde yerleştirilen okula yapıldıktan sonra Eylül ayı başı itibariyle bu konumdaki öğrencilerin istedikleri okullara nakillerine izin verilecektir.

8- Öğretmen çocukları, çalışan anne babalar, kardeşler, ana sınıfını okuduğu okula kayıt yaptırmak isteyenlere özel bir uygulama getirilecek mi?

Yönetmeliğin izin verdikleri dışında hiçbir kişi veya gruba ayrıcalık tanınmayacaktır.

Önceki uygulama aynen devam edecektir.

9- Kesin kayıt için hangi işlem yapılacaktır?

e-kayıt yerleştirmesi aynı zamanda kesin kayıt anlamına da gelmektedir. Velilerimiz kesin kayıt için ek herhangi bir belge götürmeyecek. Eylül ayı başında okul idaresine başvurarak çocuğunu bu okula göndereceğini beyan edecek. Kayıt için herhangi bir ücret ödenmeyecektir.

10- Velilerden öğrencilerin kayıtlarının bir yıl ertelenme istekleri kabul edilecek mi?

Yaşça kayıt hakkını elde eden, ancak bedenen veya zihnen yeterince gelişmemiş olup okula uyum sağlayamayan 66 ay ve üzeri çocuklar da kasım ayı sonuna kadar sağlık kurumlarından verilen bedenen veya zihnen gelişmemiş tıbbi tanılı rapor üzerine okul öncesi eğitime yönlendirilebilecek veya kayıtları bir yıl ertelenebilecektir.

11- Birinci adresi yurt dışı olanların kayıtları nasıl olacak?

Birinci adresi yurt dışı olup Türkiye'de akrabasının yanında kalacak durumdaki çocukların kayıtları Bakanlığımız tarafından yapılacaktır. Bu çocukların yerleşim yeri adresi, anne-baba muvafakatnamesi ve hangi okula kayıt edileceği ilçe milli eğitim müdürlükleri aracılığıyla resmi yoldan Bakanlığımıza gönderilecektir.

12- Kayıt edilen öğrencilerin sınıf ve öğretmenleri ne zaman belli olacak?

Okullar 19 Eylül 2016 Pazartesi günü; 1. sınıfların uyum programı Eylül 2016'da başlayacağı için öğrencilerin şubeleri ve öğretmenleri ilgili okul yönetimi tarafından okullar açılmadan önce belirlenecektir.

13- Farklı yaş gruplarındaki öğrenciler aynı şubede mi öğrenim görecekler?

Okulun fiziki şartlarına göre aynı yaş gurubundaki öğrencilerin aynı sınıflara yerleştirilmeleri okul yönetimleri tarafından değerlendirilebilecektir.

14- Beşinci sınıfa geçen öğrencilerin okulları nasıl belirlenecek?

Öğrencinin 2016-2017 eğitim öğretim yılında öğrenim görmüş olduğu okul;

a) Ortaokul olarak dönüştürülmüş ise; öğrenci aynı okulunda öğrenimine devam edebilecektir.

b) İlkokul olarak dönüştürülmüş ise; ilçe milli eğitim müdürlüklerince planlanan ortaokula e-okul sisteminden ilçeler tarafından toplu olarak aktarılacaklardır.


Ortaöğretime geçiş için düzenlenen TEOG sınavları sonuçlandı. Sınav sonuçlarına göre tercih yapan öğrenciler heyecanla TEOG yerleştirme sonuçlarını bekliyor. Peki MEB TEOG yerleştirme sonuçlarını ne zaman açıklayacak?

Öğrencilerin büyük merakla bekledikleri TEOG tercih dönemi Temmuz 2017'de başladı. e-Okul üzerinden internet ortamında yapılan tercihler Temmuz 2017'de sona erdi. Tercih döneminin bitmesinin ardından adaylardaki stres daha da arttı. Öğrenciler, TEOG yerleştirme sonuçlarının açıklanacağı tarihi beklemeye koyuldular. MEB'in tercih döneminde yayımladığı kılavuza göre TEOG sonuçları, Ağustos´ta ilan edilecek.

Yerleştirmeye esas nakil tercih başvuruları, 3 dönem halinde yapılacak. Buna göre, ilk nakil başvuruları, Ağustos 2017´de yapılacak ve sonuçları Ağustos 2017´de açıklanacak. Nakil tercihlerinde 2. dönem başvuruları ise Ağustos 2017´de yapılacak ve sonuçlar Ağustos 2017´de duyurulacak. 3. dönem yerleştirmeye esas nakil tercih başvuruları da 26-31 Ağustos 2016´da yapılacak ve sonuçlar Eylül 2017´dr açıklanacak. Öte yandan, il veya ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca il veya ilçe sınırları içerisinde TEOG nakil tercih başvuruları Eylül´de alınacak ve sonuçları da Eylül´de ilan edilecek.

DİKKAT! Bu yıl sonuçlar sadece online olarak öğrenilebilecek, yerleştirme sonuçları adreslere gönderilmeyecek.


Dikkat! TEOG’da tercihine yerleşmeyen ‘açık’ta kalacak

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), bu yılın 'Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Uygulaması Tercih ve Yerleştirme E-Kılavuzu'nu yayımladı.

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi (TEOG) kapsamında geçen yıl yerleştirme ve nakillerde yaşanan kaosu önlemek için önemli değişiklikler yapıldı. Buna göre, veliler nakil tercihlerinde tek bir okul yerine 3 tercihte bulunabilecek. Ağustos - Eylül 2017 tarihlerinde yerleştirmeye esas nakil başvuru işlemi gerçekleştirilecek. Nakillerde boş kontenjan şartı aranmayacak. Özel okulda okumak isteyenlerin yerleştirme havuzuna dahil olmadan kayıtları daha erken tarihlerde olacak. Haziran'da ise 1 milyon 300 bin öğrencinin merakla beklediği

TEOG sonuçları açıklanacak. Yerleştirme puanları da Haziran'da duyurulacak. TEOG'da bu yıl A ve B grubu diye 2 tercih listesi olmayacak. Tercihler, tek liste üzerinde yapılacak ve öğrenciler 25 tercihte bulunabilecek. Tercih formları bu yıl herhangi bir ortaokul müdürlüğünde onaylatılabilecek. Kayıt, sistem tarafından otomatik olarak yapılacak.

Nakil sonuçları Eylül'de duyurulacak. Yerleştirmeye esas nakil işleminde 3 tercih alınacak ve Yerleştirme Esas Puan (YEP) üstünlüğüne göre yerleştirme takvimi doğrultusunda merkezî olarak yapılacak. Okullar daha sonra kontenjan açabilecek. TEOG kontenjan tabloları, Haziran'da ilan edilecek. Devlet okullarına tercih işlemleri Temmuz'da saat 13.00'e kadar alınacak. Yerleştirme sonuçları, Ağustos'ta açıklanacak. Tercih yapmayan ve tercihine yerleşemeyen öğrenciler, otomatik olarak açıköğretim lisesine yerleştirilecek. Ancak bu öğrenciler arasında isteyenler Eylül arasında 3 tercih yaparak yerleştirme isteyebilecek. Geçtiğimiz yıl öğrenciler istemedikleri halde evlerinden kilometrelerce ötedeki liselere yerleştirilmişti.

TEOG LİSE NAKİLLERİ NASIL YAPILACAK?

TEOG yerleştirmesine esas nakil işlemleri sırasında, tüm öğrenciler yerleştirmeye esas nakil isteğinde bulunabilecek. Yerleştirmeye esas nakil işlemi sonucu okul değiştiren güzel sanatlar vespor lisesi öğrencileri, bu okuldaki hakkından vazgeçmiş sayılacak. TEOG sonuçlarına göre yerleştirmeye esas nakil başvurusunda, 3 tercih alınabilecek. Her okul için boş kontenjan şartı aranmaksızın tercih yapılabilecek. Yerleştirmeye esas nakillerde, il veya ilçe sınırlaması bulunmayacak. Yerleştirmeye esas nakillere isteyen öğrenciler başvuru yapabilecek. Velinin isteği halinde yerleştirmeye esas nakil için alınacak 3 tercih, üç nakil yerleştirmesi dönemi için geçerli olabilecek. Açık ortaöğretim kurumuna yerleştirilen öğrenciler için Eylül´de, istemeleri halinde il ve ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca il veya ilçe sınırları içerisinde nakil tercih başvuruları alınarak, Eylül´de nakil yerleştirmesi yapılabilecek. Bu işlemin ardından yerleştirme işlemi tamamlanacak ve 18 Eylül´de eğitim öğretime başlanacak.