İlköğretimde teşekkür ya da takdir belgesi almak için ne gerekli?



Takdir Teşekkür Hesaplama E-Okul MEB 5-6-7-8-9-10-11-12 Sınıf MEB Takdir ve teşekkür hesaplama Programı Takdir Teşekkür Hesaplama 5-6-7-8-9-10-11-12 Sınıf MEB Takdir ve teşekkür hesaplama e-okul vbs takdir teşekkür hesaplama uygulaması MEB Takdir ve teşekkür hesaplama 2016-2017 e-okul takdir teşekkür hesaplama uygulaması MEB Takdir ve teşekkür hesaplama 2016-2017 MEB Takdir ve teşekkür hesaplama e-okul takdir teşekkür hesaplama uygulaması indir 2016-2017 İlkokul 4.sınıf,Ortaokul 5,6,7,8. sınıflar ve Lise 9,10,11,12 Sınıfların takdir teşekkür hesaplama yöntemi

1- İLKOKUL VE ORTAOKULLARDA;

Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim Ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinin

"Ödüller ve ödüllerin verilmesi

MADDE 53 - (1) İlkokul 4. sınıf ile ortaokul ve imam-hatip ortaokullarının bütün sınıflarında puan ortalaması Türkçe dersinden 55.00, diğer derslerin her birinden 45.00 puandan aşağı olmamak şartı ile tüm derslerin dönem ağırlıklı puan ortalaması 70.00-84.99 olanlar "Teşekkür" EK-6, 85.00 puan ve yukarı olanlar "Takdir" EK-7 belgesi ile ödüllendirilir."

Maddesi gereğince;

Teşekkür ya da Takdir Belgesi almak için;

Bu belgeler 4,5,6,7,8. Sınıf öğrencilerine verilir. 1,2,3. Sınıf öğrencilerine Teşekkür ve Takdir Belgesi verilmez.

Türkçe dersiniz en az 55 olmak zorunda,

Diğer derslerinizin ortalaması en az 45 olmak zorunda,

Puanlara bakılırken dönem puanına bakılması gerekir. Yani belgeler dönemliktir. Yıl sonu puanına bakılmaz.

Bugünlerde belge hesabı yaparken 2.dönem puanlarınıza bakmanız lazım.

Yıl sonu ağırlıklı puan ortalamanız 70,00 ile 84,99 arasında ise Teşekkür Belgesi

85,00 ve daha sütünde ise Takdir Belgesi alırsınız.

Dönem Ağırlıklı puanı nasıl hesaplanır?

Örneğin Haftada 3 saat ders gördüğünüz Sosyal Bilgiler dersinizden ikinci dönem puanınız 55 ise ağırlıklı puan için;

Dersin Puanı X Haftalık Ders Saati= 55 X 3 =165 puan.

Bu şekilde tüm derslerin ağırlıklı puanını hesaplayın.

Sonra bu puanları toplayın.

Ve çıkan sonucu haftalık toplam kaç saat ders varsa o sayıya bölün.

Sadece puanını hesapladığınız derslerin haftalık saatlerini toplayın. Örneğin puan verilmeyen Rehberlik dersiniz varsa bunu hesaba katmayın.

Örnek: Haftalık ders saatiniz toplamda 35 ise ve puan verilmeyen 1 saatlik rehberlik dersiniz varsa toplam sonucu 34'e böleceksiniz.

Aynı şekilde ikinci dönem puan almadığınız, boş geçen bir dersiniz varsa onu da hesaba katmayacaksınız.


İlköğretim takdir teşekkür belgesi hesaplamak için tıklayınız

E-Okul Ortalama Hesaplama

iOS ve Android platformunda bulunan E-Okul Ortalama Hesaplama uygulaması ile takdir veya teşekkür alıp almayacağınızı kolayca öğrenebilirsiniz. Uygulamaya 2. Dönemde almış olduğunuz ders notlarını girerek hangi başarı belgesini alacağınızı görebilir, ailenizi şimdiden sevindirebilir ve karne hediyesi isteyebilirsiniz.

Modern dünyada eğitim hizmetlerinde son derece yoğun ve sık bir şekilde teknolojik yenilikler oldukça yoğun şekilde kullanılıyor. Özellikle de gelişmiş ülkeler tarafından eğitim kurumlarınca teknolojik sistemler son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor. Bu teknolojik tabanlı eğitim hizmetleri ile elde edilen başarılı sonuçlar dünyanı geri kalanına önemli bir örnek teşkil ediyor. Türkiye’de de Milli Eğitim Bakanlığı tarafından son derece yoğun şekilde teknoloji tabanlı bir eğitim sistemi yoğun olarak kullanılıyor. Teknolojiyi en etkin şekilde kullanmakta olan Milli Eğitim Bakanlığı’ nın öğrencilere ve öğretmenlere yönelik olarak geliştirmiş olduğu çok sayıda geniş kapsamlı projesi bulunuyor.

E-Okul YÖNETIM Bilgi Sistemi Nasıl Kullanılır?

E-Okul YÖNETIM bilgi sistemine giriş işlemi için ilk olarak yapmanız gereken yazının sonunda verdiğimiz linke tıklamaktır. Açılan sayfada ilk olarak kutucuğu yukarıda bulunan harf ve rakamları giriniz. Daha sonra kullanıcı adı ve kullanıcı şifrenizi girip sisteme giriş yapabilirsiniz. Açılan sayfadan öğrencilerin notlarını, devamsızlıklarını kayda geçebilirsiniz

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen yeni nesil teknoloji tabanlı projeler arasında öğrencilerin teknolojiyle tanışması ve teknolojiyi doğru yönde kullanabilmelerini sağlayabilme amacı taşıyan Fatih Projesi ve Akıllı Tahta Projesi gibi pek çok teknoloji tabanlı projesinin yanı sıra E-Okul sistemi bulunuyor. 2007 Ocak ayında hizmete açtığı E-Okul sisteminde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından iki farklı bölüm oluşturuluyor. E-Okul sistemi, E-Okul veli bilgilendirme sistemi ile öğrenci ve velilere, E-Okul YÖNETİM bilgi sistemi ile de öğretmen ve idarecilere hizmet veriyor.

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemine giriş işlemleri!

E-Okul veli bilgilendirme sisteminden yararlanmak için size lazım olan iki şey vardır. Bunlar öğrencinin TC kimlik numarası ile yine öğrencinin okul numarasıdır. Eğer sizde bu bilgilere sahipseniz velisi olduğunuz öğrenci hakkında sınav sonuçları ve devamsızlık gibi bilgiler dahil birçok bilgiye ulaşabilirsiniz. Bunun yanında geçmiş yıllara ait not bilgisine de ulaşabilirsiniz. Yapmanız gereken aşağıda vermiş olduğumuz adrese tıklayarak önünüze gelen sayfadan öğrencinin T.C kimlik ve okul numarasıyla giriş yapmak olacaktır.

E - OKUL MOBİL UYGULAMALARI GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ