Burslu okuyacak öğrenciler nasıl belirlenecek?
Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi(TEOG) kapsamında yapılan lise tercih sonuçları açıklandı.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi (TEOG) olarak adlandırılan liseye geçiş tercih sonuçlarını açıkladı.
TEOG Tercih Sonuçları Tıkla İndir
MEB, TEOG İSTATİSTİKLERİNİ AÇIKLANDI
Milli Eğitim Bakanlığı, Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş Sınavı'nda (TEOG), tercih sırasına göre yerleşme durumlarını açıkladı.
Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, TEOG'da 231 bin 425 öğrenci ilk tercihine yerleştirildi. İlk üç tercihine yerleştirilen öğrenci sayısı 550 bin 288, ilk 5 tercihine yerleşen öğrenci sayısı ise 733 bin 76 oldu. İlk 10 tercihinden birini 908 bin 447 öğrenci kazanırken, ilk 15 tercihinden birine yerleşen öğrenci sayısı ise 946 bin 989 oldu.
Yerleştirmede öğrencilerin tüm okul türleri arasından 25 tercih yapma hakkı bulunuyordu.
1 MİLYON 176 BİN 711ÖĞRENCİ YERLEŞTİRİLDİ
TEOG sistemi kapsamında ortaöğretim kurumlarına yerleştirme sonuçları saat 17.30'da açıklanmış, ortak sınavlar sonucunda toplam 1 milyon 176 bin 711 öğrencinin yerleştirmeye esas puanları ve tercihleri doğrultusunda işlem gerçekleştirildiği duyurulmuştu.
Öğrenciler istemeleri halinde Ağustos - Eylül 2017'de yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilecek. Yerleştirmeye esas nakil başvuruları, herhangi bir ortaokul müdürlüğünden boş kontenjan şartı aranmaksızın yapılabilecek.
Öğrenciler yerleştirmeye esas nakil başvurusunda 3 tercih yapacak ve bu tercihlerini bir ortaokul müdürlüğünden onaylatacak. Alınan tercihler doğrultusunda yerleştirmeye esas nakiller, yerleştirme puanı üstünlüğüne göre merkezi olarak yapılacak.
Yerleştirmeye esas nakil sonuçları ise Ağustos ve Eylül 2017'de ilan edilecek.
TERCİH YAPMAYAN NE OLACAK?
Tercih yaptığı halde 25 okuldan birine yerleşemeyenler gibi tercih yapmayan öğrenciler de sistem tarafından otomatik olarak açık liseye kaydedilecek. Ayrıca tercih döneminde özel okula kayıt yaptıracağını belirterek tercih işlemine katılmayanlar da Eylül’e dek kayıtlarını yaptırmazlarsa onlar da açık liseye kaydedilecek.
KAYITLAR NASIL YAPILACAK?
Bir okula yerleşen öğrencilerin okula giderek kayıt yaptırmalarına gerek yok, kayıt işlemleri otomatik olarak gerçekleşecek. Bir okula yerleştiğiniz anda kaydınız da yapılmış olacak. Açıköğretim kurumlarına yerleştirilen öğrenciler ise Eylül günü mesai saati bitimine kadar Açık Ortaöğretim Kurumları İrtibat Büroları’na müracaat edecek, okul türünü seçerek kesin kaydını yaptıracak.
BURSLU OKUYACAK ÖĞRENCİLER NASIL BELİRLENECEK?
Özel okullarda yüzde 100 burslu okutulacak öğrenciler, Millî Eğitim Bakanlığı tarafından, puan üstünlüğü esasına göre yüzde 5’lik dilimden seçilecek. Yerel şartları dolayısıyla Türkiye genelindeki ilk yüzde 5’lik dilimden öğrenci alamayan özel okullar, tam bursluluğa karşılık gelen boş kontenjanlarını il genelindeki ilk yüzde 5’lik dilimden karşılayabilecek.
NAKİL UYGULAMASI NASIL YAPILACAK?
Velilerin en çok merak ettiği konulardan birisi ise, Ağustos tarihleri arasında 3 kez yapılacak nakil uygulamasından kimlerin yararlanacağı. Nakil uygulamasından 3 farklı şekilde bir okula yerleştirilen öğrenciler yararlanacak.
3 FARKLI YERLEŞTİRMESİ OLAN ÖĞRENCİLER
Bu öğrencilerin ilk grubunu 25 okuldan oluşan tercih listesindeki okullardan birine yerleşen öğrenciler oluşturuyor. Bu öğrenciler bir üst okula geçebilmek için bu uygulamaya katılabilecek. İkinci grup, tercih listesi hazırlayan ancak listesindeki okullara yerleşemeyen ve kayıtları otomatik olarak açık liseye yapılan öğrenciler. Onlar da nakil uygulamasına katılıp yeniden tercih listesi hazırlayacak. Üçüncü grup öğrenci ise devlet okullarında tercih dönemi başlamadan önce aralarında yabancı özel okulların da bulunduğu özel liselere kesin kayıt yaptıranlar. Bu öğrenciler özel okula kayıt yaptırdıktan sonra vazgeçip devlet liseleri için tercih hakkı kullanabilecekler. Bunun için de nakiller döneminde e-okul sisteminden tercih listesi hazırlamaları, bunu okul müdürlüklerine onaylatmaları gerekiyor. Bunu yapan öğrenciler nakil uygulamasına katılacak.
Konular
- LGS'de Ek Puan Olacak mı?
- Özel okula kesin kayıt yaptıranlar devlete nakil tercihinde bulunabilir mi?
- İnternette en çok vakit geçiren ülke hangisi?
- E Okul LGS başvurusu nasıl yapılır?
- Anadolu teknik öğrencileri yaz aylarında staj yapacak
- Ara kurum olarak çıkan temel liseler ne oldu?
- Ortaöğretim kurumlarına başvuru süresi uzatıldı
- LGS'de Başarı İçin Son Aylarda Nasıl Hazırlanmalı?
- AÖİHL Yüz Yüze Alan Ortak Ders kitaplarına Nasıl Ulaşabilirim?
- LGS İle Öğrenci Alacak Özel Okullar
- Okul öncesi çocuklara yönelik programlar nelerdir?
- YÖK Başkanından YKS Açıklaması
- 2020 LGS Başvuru Klavuzu
- LGS ye Herkes Katılmak Zorunda mı?
- LGS Açık Uçlu Soru Olacak mı?
- LGS
- Lise Disiplin Kurulu Ne Zaman Devreye Girer?
- Disiplin Cezaları Silinir Mi? Ne Zaman Dosyaya İşler ?
- Disiplin Cezasına Nasıl İtiraz Edilir?
- Diisplin Soruşturması Nasıl Olur?
- Okul Disiplin Kurulu Karar Örneği
- İlçe Diisplin Kurulu Karar Örneği
- İl Disiplin Kurulu Karar Örneği
- Üst Disiplin Kurulu Karar Örneği
- Disiplin Cezası Alan Öğrenci Memur Olabilir mi?
- Kayıt-Nakil İşlemleri Hakkında Merak Edilenler
- LGS Nakil Şartları Nedir? Kimler Nakil Yapabilir?
- Dersler
- Fen Bilimleri
- 5.Sınıf 1. Ünite;Güneş, Dünya ve Ay